6 redenen waarom je LinkedIn moet koppelen met je CRM systeem

Er zijn ontelbaar veel manieren om LinkedIn te gebruiken voor jouw onderneming. Of het nu voor prospectie, sales of recruitment is, de voordelen van het platform zijn eindeloos. Om het maximale uit je netwerk te halen, zal je echter al snel opkijken naar een abonnement van honderden euro's per jaar en meer of dure addons zoals SalesNavigator. Voor een fractie van die prijs kan je ook LinkMatch proberen. LinkMatch geeft een serieuze boost aan je netwerk door LinkedIn te koppelen met je CRM systeem.

Dankzij LinkMatch kunnen we LinkedIn koppelen met verschillende systemen, waaronder Zoho Recruit en Zoho CRM. In dit artikel leggen we uit waarom je Zoho CRM zou willen integreren. Er zijn nog andere tools die je met LinkMatch kan koppelen. Je leest er alles over op hun website. Weet dat deze functies ook beschikbaar zijn voor Zoho Recruit, maar dan worden ze toegepast op de gegevens van kandidaten en medewerkers i.p.v. leads en contactpersonen.


1. Herken bestaande contacten meteen

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe Leads, wil je in één oogopslag contacten herkennen die al in je systeem zitten. Dat is exact wat LinkMatch voor je doet. Gedaan met copy/pasten van namen in de zoekfunctie om te weten of een persoon al gekend is in je organisatie. Profielen in de zoekresultaten worden onmiddellijk opgezocht in Zoho CRM. Een vinkje geeft aan als ze al bestaan.

linkmatch1.png


2. Kopieer informatie van LinkedIn naar Zoho CRM

Een LinkedIn profiel bevat meestal zeer veel waardevolle informatie. Met een druk op de knop kan je dankzij LinkMatch die info kopiëren naar Zoho CRM.

linkmatch2.png

 


3. Voeg profielfoto's toe in Zoho CRM vanuit LinkedIn

Geef wat kleur aan je contactenlijst en plak gezichten op de records in Zoho CRM. Met LinkMatchkan je eenvoudig publieke profielfoto's van mensen downloaden of updaten naar hun fiche in CRM.

linkmatch3.png

 

4. Nieuwe contacten toevoegen in Zoho CRM vanuit LinkedIn

Kom je iemand tegen op LinkedIn die nog niet in Zoho CRM staat? Dan kan je eenvoudig een nieuw Contact of Lead aanmaken op basis van hun profiel.


linkmatch4.png

 

5. Synchroniseer berichten als notities in Zoho CRM

Een belangrijke discussie gevoerd met je klant via LinkedIn? Een opdrachtbevestiging of goedkeuring van een offerte ontvangen? Met LinkMatch kan je deze berichten als notities synchroniseren naar Zoho CRM.


linkmatch5.png

 

6. Toon velden uit Zoho CRM rechtstreeks in LinkedIn

Met LinkMatch kan je informatie uit Zoho CRM rechtstreeks tonen op de LinkedIn pagina van je contactpersoon. Op die manier verrijk je eenvoudig de informatie die LinkedIn toont, met de informatie die beschikbaar is in jouw CRM. Dat kan aanvullende (persoonlijke) contactinformatie zijn, maar evengoed bijvoorbeeld de status van een lopend dossier.

linkmatch6.png


LinkMatch is een betalende dienst die niet geaffilieerd is met BrainSolutions of Zoho. We kunnen je wel helpen met het opzetten van deze integratie of andere Zoho vraagstukken. Neem zeker contact met ons op als je meer wilt weten over onze diensten.
Meer weten over de koppeling tussen LinkedIn en Zoho CRM?

Neem contact op en we helpen u met plezier vakkundig verder.

Neem contact met ons op