Het BrainSolutions-team breidt uit en verwelkomt Hendrik als nieuwste collega

Getalenteerde en gemotiveerde collega’s aantrekken is belangrijk om onze ambitieuze groeiplannen waar te maken.Tegelijkertijd zorgt de ‘war for talent’ er nog steeds voor dat (IT-)profielen schaars zijn. Een realiteit waar we ons bij BrainSolutions heel bewust van zijn. Daarom zijn we zo dankbaar dat we Hendrik mogen verwelkomen in ons .NET-team. Hij begon zijn carrière als recruiter, maar ontdekte gaandeweg zijn passie voor development. Hendrik vertelt ons zijn verhaal.

Van IT-recruiter tot developer

Nadat ik mijn studie bedrijfsmanagement en marketing had afgerond, begon ik mijn carrière als IT-recruiter. Daar kwam ik in contact met veel verschillende IT’ers die duidelijk enorm gepassioneerd waren door hun job. Dat wilde ik ook! In mijn vrije tijd was ik sowieso al veel met gamen bezig, maar nooit eerder had ik de stap gezet om mijn interesse voor informatietechnologie om te zetten in de praktijk - op enkele kleinschalige zelfstandige projectjes na.’

‘Met de komst van corona is alles veranderd. Ik besloot om eindelijk écht voor mijn passie te gaan en begon een opleiding bij BeCode. Daar werd ik tijdens een bootcamp in enkele maanden klaargestoomd voor de arbeidsmarkt, met veel aandacht voor praktijkgerichte competenties. Theoretische vakken die je in elke andere opleiding zou zien, werden hier vervangen door oefeningen en projecten. Op 9 maanden tijd leerde ik dan ook heel veel bij.’

Van student tot teamlid

‘Toen kwam het moment van de waarheid: mijn stage. Tijd om me echt te bewijzen. Mijn zoektocht naar een stageplek liep initieel niet van een leien dakje. Ik was op verschillende plekken gaan informeren, maar ik was nooit écht overtuigd van het bedrijf en/of de cultuur. Tot ik via-via met Antoine, CEO van BrainSolutions, in contact kwam en instant voelde: ‘dit is het’. Godzijdank dat ik geduldig genoeg was om die ene perfecte stageplek te vinden (lacht).’

‘De horizontale bedrijfsstructuur, het hechte team en de toffe sfeer bij BrainSolutions had ik nergens anders gezien. Ik was dan ook dolgelukkig dat ik hier voor 3 maanden mijn stage mocht doen. Alle collega’s hier hebben hun eigen specialiteiten en verantwoordelijkheden. Als stagiair was dat voor mij niet anders. Als lid van het .NET-team vond ik dankzij de goede begeleiding van mijn collega’s al snel mijn draai.’

Van stage tot vast contract

‘Na een fijne en vooral leerrijke stageperiode wilde ik geen afscheid nemen. Ik deed mijn job enorm graag en voelde me thuis. Vooral het sparren met de andere collega’s vond ik zalig - en dat iedereen binnen het bedrijf zoveel kennis van zaken had, verbaasde me keer op keer. Bovendien zijn we met verschillende toffe projecten bezig met sociale impact. Je kan je dan ook wel voorstellen dat ik mijn geluk niet op kon toen ik hoorde dat ik een vast contract kreeg.’

‘Sinds midden mei ben ik in dienst als developer, waarbij ik 50% van mijn tijd aan het programmeren ben, de andere helft van mijn tijd gaat naar Zoho-projecten (vooral scripting). Elke dag leer ik bij, elke dag ben ik blij dat ik voor mijn passie gegaan ben.’

Van thuiswerk naar kantoor - en weer naar thuiswerk

‘Op een nieuwe plek beginnen in volle coronaperiode en continu van thuis uit werken is op z’n zachtst gezegd uitdagend. Samenwerken vanop afstand gaat vlotjes, maar het grootste gemis is je collega’s in real life leren kennen. Toch zie ik het allemaal positief in, hoor. De collega’s waarmee ik samenwerk hebben enorm veel ervaring en het goede aan mijn job is dat ik het perfect van thuis uit kan doen. Ondertussen kunnen we weer af en toe naar kantoor - en dat voelt goed - al zal thuiswerk een belangrijk deel blijven uitmaken van ons dagelijks leven.’

Een aanrader voor iedereen

‘Kortom, ik zou het iedereen aanraden om zijn of haar passie te ontdekken en er voor te gaan - en meer specifiek om de BeCode-opleiding te volgen als je een carrière wil uitbouwen in IT. Zoek je dan op een gegeven moment een stageplek bij BrainSolutions? Dan staat Antoine zeker klaar om naar je verhaal te luisteren.’

Wil jij ook een boeiende carrière uitbouwen in een groeiend bedrijf?

Kijk dan zeker eens naar onze vacatures!

Bekijk onze vacatures